Tapakset ja markkinat -pyöräretki

Joka päivä klo 17:00

"Kerro minulle mitä syöt, niin minä kerron sinulle kuka olet." sanoi Jean Anthelme Brillat-Savarin, ranskalainen lakimies ja poliitikko, joka tunnettiin parhaiten nautiskelijana ja gastronomina. Toisin sanoen ruoka kertoo paljon ihmisistä.

Suositulla tapas-pyöräretkellämme pääset maistelemaan aitoja tapaksia ja tutustumaan perinteisiin espanjalaisiin arkipäivän tapoihin vierailemalla useilla hyvin erilaisilla markkinoilla.

Jokaisella Madridin kaupunginosalla on oma tunnelmansa, eikä tämä ole missään selvemmin nähtävissä kuin paikallisilla markkinoilla - joten jos haluat kokea Madridin paikallisten tavoin, kävely näillä markkinoilla on paras tapa tehdä se!

Kierroksen päätteeksi tiedät, millaisia aidot tapakset ovat, mistä tapaksista madrileñolaiset pitävät eniten ja miksi espanjalaiset eivät yleensä istu tapasbaarissa, vaan syövät seisaaltaan.

Pyöräretkemme alkaa liikkeestämme, joka sijaitsee Madridin sydämessä ja sopii niille, jotka puhuvat tai ymmärtävät englantia.

Kierros kestää 3 tuntia, ja nämä ovat joitakin matkan varrella sijaitsevia turistikohteita ja nähtävyyksiä:

 • Kuninkaallinen palatsi
 • Debodin temppeli
 • Plaza de Santa Ana

Tärkeintä on kuitenkin, että vierailemme joillakin kaupungin suosituimmista toreista, kuten

 • Mercado de San Miguel
 • El Rastro
 • Barcelón markkinat
 • Mercado de la Cebada.

Varaa nyt

 

Lisätietoja

Kiertueen nimi"Tapas Bike Tour"
ToimintaPyöräretki + 2 x Tapas-taukoja
Pyörän tyyppiKaupunkipyörä, valinnainen: e-Bike (sähköpolkupyörä).
IhanteellinenKaikenikäiset, 4 ja useamman osallistujan ryhmät, perheet, ystävät ja työtoverit, liike- ja yritysmaailma.
Arvioi45 € (min. 4 osallistujaa: 180 € - lisäosallistujat: 45 €).
Kielienglanti, espanja, ranska, saksa, hollanti
Varattavissa alkaen4 osallistujaa
Lähtöaika17:00 h
VaikeusasteLeisurely
Kesto3 tuntia
Etäisyys12 km (7,5 mailia)
LähtöMyymälämme osoitteessa Calle de los Jardines, 12 - 28013 Madrid (Espanja), Palaa alkuperäiseen lähtöpaikkaan.
MukanaPyörä, Kypärä: tarjotaan, mutta valinnainen, Matkaopas, Ruoka ja juomat: 2 x Tapas Stop, Vastuuvakuutus
HuomautusOn suositeltavaa saapua lähtöpaikalle 15 minuuttia etukäteen.
AlennuksetOta meihin yhteyttä saadaksesi erikoishintoja yrityksille, ryhmille, kouluille, kesäleireille, yliopistoille, OTA:lle, MICE:lle, FIT:lle, jne.

Tapas Bike Tour - joka päivä klo 17:00 h

Kuten kaikki tietävät, tapakset ja markkinat ovat tärkeä osa espanjalaista kulttuuria, joten kokosimme tämän pyöräretken, jonka avulla voit tutustua tähän osaan madrileñolaisten elämästä.

Tapakset ja markkinat -pyöräretki

Tapas- ja markkinapyöräretkellämme voit maistella perinteistä espanjalaista ruokaa ja oppia Madridista ja Espanjasta sen kulinaarisen historian kautta.

Kierros kestää 3 tuntia, ja nämä ovat joitakin matkan varrella sijaitsevia turistikohteita ja nähtävyyksiä:

 • Kuninkaallinen palatsi
 • Debodin temppeli
 • Plaza de Santa Ana

Tärkeintä on kuitenkin, että vierailemme joillakin kaupungin suosituimmista toreista, kuten

 • Mercado de San Miguel
 • El Rastro
 • Barcelón markkinat
 • Mercado de la Cebada.

Madridissa on 3,2 miljoonaa asukasta, joista suurin osa on muuttanut tänne muualta Espanjasta. Jokaisella kaupunginosalla on oma tunnelmansa, eikä tämä näy missään niin selvästi kuin paikallisilla markkinoilla. Jos haluat kokea Madridin paikallisten tapaan, kävely näillä markkinoilla on paras tapa tehdä se!

Tutustumme perinteisiin marketteihin ja vuosisatoja vanhoihin "äiti ja äiti" -kauppoihin ja näemme, miten jotkut markkinat ovat yrittäneet mukautua 2000-luvun kuluttajan vaatimuksiin. Kierroksen päätteeksi tiedät, millaisia ovat aidot tapakset, mistä tapaksista madrileñolaiset pitävät eniten ja miksi espanjalaiset eivät yleensä istu tapasbaarissa, vaan syövät seisaaltaan.

Pyöräretkemme alkaa liikkeestämme, joka sijaitsee Madridin sydämessä, kestää 3 tuntia ja sopii niille, jotka puhuvat tai ymmärtävät englantia.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on San Antonin markkinat. Tämä Chuecan sydämessä sijaitseva moderni tori on täynnä yllätyksiä, ja se on vierailun arvoinen. Vaikka se on alun perin peräisin 1800-luvulta, se rakennettiin uudelleen vuonna 2011 - nyt se on moderni rakennus, jossa on paljon ruokapaikkoja ja jopa joitakin hienoja ravintoloita.

Chuecassa vierailemme vielä sen toisella torilla, uudella Barcelón torilla. Markkinoilla on noin sata myyntikojua, kirjasto ja urheilukeskus, ja pian siellä on myös erikoistuneita maistelualueita.

Kun jatkamme matkaa Calle de Fuencarralin kautta, aivan Chuecan ja Malasañan kaupunginosien välissä, saavumme San Ildefonson markkinoille - nämä markkinat ovat innovatiivinen konsepti ruokaan perustuvassa vapaa-ajanvietossa, viihteessä ja sosiaalisessa kanssakäymisessä Lontoon, New Yorkin, Singaporen ja Bangkokin kaltaisten katuruokamarkkinoiden tapaan.

Seuraavaksi vierailemme Mostensesin markkinoilla. Se on rakennettu vuonna 1946, ja se on yksi kaupungin vanhimmista markkinoista. Nykyään sille on kuitenkin ominaista uskomaton sekoitus kulttuureja, gastronomiaa ja ruokaa kaikkialta maailmasta.Tapas & Markets -pyöräretki - joka päivä klo 17:00

Matkalla seuraaville markkinoille ohitamme Madridin tärkeitä nähtävyyksiä - Madridin ruokakulttuuriin tutustumisen lisäksi kierroksemme sopii erinomaisesti myös itse kaupunkiin tutustumiseen. Loppuun mennessä olet täynnä ruokaa, mutta myös täynnä ideoita siitä, minne palata ja mitä tutkia sen jälkeen!

Yksi ensimmäisistä rakennuksista, jonka ohitamme, ei vaikuta lainkaan välimerelliseltä. Se johtuu siitä, että Templo de Debod on perinteinen egyptiläinen temppeli, joka on peräisin 2. vuosisadalta eaa. ja joka siirrettiin Madridin Cuartel de la Montaña -puistoon ja rakennettiin uudelleen 1970-luvun alussa. Mielenkiintoista on, että Egyptin hallitus lahjoitti temppelin Espanjalle pelastaakseen sen tulvilta suuren Assuanin padon rakentamisen jälkeen.

Toinen tärkeä rakennus, jonka näemme, on kuninkaallinen palatsi, yksi Euroopan suurimmista palatseista, jossa Espanjan kuninkaat asuivat Kaarle III:sta Alfonso XIII:een - se on kiehtova matka Espanjan kuninkaalliseen historiaan. Vaikka palatsi ei ole enää kuninkaallisen perheen koti, se on edelleen sen virallinen Madridin residenssi.

Jos olet onnekas, pääset näkemään kahden viikon välein (keskiviikkoisin ja lauantaisin) tai kuukausittain (kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona) järjestettävän upean juhlallisen vartiovuoron. Se on varmasti näkemisen arvoinen näky!

Kivenheiton päässä Kuninkaallisesta palatsista sijaitsee Kuninkaallinen teatteri, yksi Euroopan johtavista oopperataloista. Teatteri on alun perin kuningatar Isabel II:n tilaama, ja sitä on kunnostettu ja muutettu useaan otteeseen sen jälkeen, kun se vihittiin käyttöön vuonna 1850. Viimeisimmän, vuonna 1997 tapahtuneen uudelleen avaamisensa jälkeen teatterissa on esitetty muun muassa Don Quijote, Poppea e Nerone, Täydellinen amerikkalainen ja Brokeback Mountain -oopperoiden ensi-illat.

Tapas & Markets -pyöräretki - joka päivä klo 17:00Seuraavaksi vierailemme San Miguelin markkinoilla, lähellä Plaza Mayor -aukiota - se on yksi perinteisimmistä madrileñolaisista markkinoista, joka on hitaasti muuttunut gourmet-paratiisiksi. Siellä kannattaa käydä jo pelkästään ihailemassa vaikuttavaa rauta-arkkitehtuuria, joka on peräisin vuodelta 1919... mutta ennen kaikkea se on ruoanmaistelun temppeli, ei pelkkä ruokamarkkina.

Tämän jälkeen pyöräilemme kaupungin sydämessä sijaitseville perinteisille Cebada-markkinoille (cebada tarkoittaa ohraa) La Latinan kaupunginosassa. Markkinoilla on hyvin värikäs sisäänkäynti, ja ne ulottuvat kahteen kerrokseen 6000 neliömetrin alueelle. Tarjolla on paitsi tavanomaisia liha-, hedelmä-, kala- ja siipikarjatuotteita myös kosmetiikkaa, kukkia, silmälaseja, verhoiluja ja kaikkea muuta tarvitsemaasi.

Seuraavaksi vierailemme El Rastro -torilla, joka ei ole vain Madridin tunnetuin kirpputori, vaan myös Espanjan tunnetuin katutori. Se on yksi Madridin vanhimmista keskiajalta peräisin olevista toreista, ja täältä löytyy kaikkea, mitä et voisi löytää - vanhoista kolikoista ja vaatteista, kirjoista ja antiikkiesineistä baareihin ja ruokaan. Jotta voisit kokea tämän paikan tunnelman ja vilkkauden täysin, sinun on nähtävä se itse - se on avoinna joka sunnuntai ja pyhäpäivä.

Rastron jälkeen pyöräilemme päivän viimeisille markkinoille, Mercado de Antón Martínille. Mitä lähemmäs sitä pääsemme, sitä enemmän tyypilliset baarit ja viihtyisät kahvilat muuttuvat lihakauppojen ja herkkukauppojen loistevaloiksi. Tämän markkinan "indie"-tunnelma heijastelee kaupunginosaa, jossa se sijaitsee - alue rajoittuu Madridin maahanmuuttajien kaupunginosaan, ja sillä on todella boheemi persoonallisuus.Tapas & Markets -pyöräretki - joka päivä klo 17:00

Kun olemme tyydyttäneet nälkämme ja nauttineet espanjalaisesta ruokakulttuurista, lähdemme nyt takaisin kauppaan. Pyöräillessämme ohitamme Palacio de las Cortesin, jossa Espanjan edustajainhuone kokoontuu. Tämä Las Letras -kaupunginosassa (kirjallisuuskorttelissa) sijaitseva monumentti on kiistatta yksi espanjalaisen uusklassismin mestariteoksista. Mielenkiintoista on, että sisäänkäyntiä reunustavat leijonat on valettu Espanjan ja Marokon sodan aikana kaapatuista tykeistä saadusta raudasta.

Viimeinen kiinnostava kohde matkalla takaisin kauppaan on Plaza de Santa Ana. Pyhän Annan aukio on ihastuttava sekoitus baareja, kahviloita, ravintoloita ja cervecerioita, jotka kaikki yhdessä luovat eloisan ilmapiirin kauniin ja tyylikkään arkkitehtuurin keskellä. Kuten arvata saattaa, aukio on myös lähtökohta illan ryyppy- ja tanssi-illalle vilkkaassa Huertasin kaupunginosassa!

Aukio on kautta historian ollut älyllisen elämän keskipiste, ja aukiota ympäröivissä kahviloissa tunnetut kirjailijat, runoilijat ja taiteilijat kävivät loputtomia tertulias-keskusteluja (kirjallisia ja filosofisia keskusteluja).

Ja nyt, kun olemme viettäneet muutaman tunnin Madridiin tutustuen ja maisteltuamme herkullista ruokaa ja juomaa, on aika lopettaa matka myymäläämme.

Matkan varrella näet myös monia matkailukohteita ja kiinnostavia kohteita - esimerkiksi seuraavat kohteet

 • Kuninkaallinen palatsi
 • Debodin temppeli
 • Plaza de Santa Ana

Tärkeintä on kuitenkin, että vierailemme joillakin kaupungin suosituimmista toreista, kuten

 • Mercado de San Miguel
 • El Rastro
 • Barcelón markkinat
 • Mercado de la Cebada.

Pyöräilemällä Las Letrasin, La Latinan ja Lavapiésin kaupunginosien läpi pääset tutustumaan espanjalaisen ja madrilaisen gastronomian saloihin. Sinulle näytetään, missä sijaitsee maailman vanhin ravintola Botín, ja näet miksi Cava Baja katu on kuuluisa tapas-baareistaan. Kierroksen aikana pysähdymme kahdesti maistelemaan tyypillisiä espanjalaisia tuotteita.

Trixi.com - Pyörävuokraus ja retket - C/ de los Jardines 12, 28013 Madrid

Trixi Madrid Tapas and Markets Tour 0020 0015
Trixi Madrid Tapas and Markets Tour 0020 0006
Trixi Madrid Tapas and Markets Tour 0020 0008
Trixi Madrid Tapas and Markets Tour 0020 0014
Trixi Madrid Tapas and Markets Tour 0020 0005
" ' annettu 4 ' "
Tapas & Markets Bike Tour (yksityiset ryhmät 4+)