Madridin vihreä pyöräretki

Joka päivä klo 16:00

Oletko jo tullut mukaan Highlights-kiertueellemme ja haluat tutustua Madridiin lisää? Tee niin kuin paikalliset rakastavat tehdä ja nauti päivästä, jonka aikana kierrät Madridin upeissa puistoissa!

Madrid on Euroopan vehrein pääkaupunki, ja tällä kiertomatkalla näytämme sinulle miksi, ja vierailemme parhaissa puistoissa. Tällä kertaa pyöräily ja auringosta, viheralueista ja kauniista näkymistä nauttiminen on tärkeämpää kuin Madridin historian ja faktojen oppiminen. Rentoudutaan ja nautitaan ulkona olemisesta!

Lähdemme liikkeestämme Madridin sydämessä, vain muutaman minuutin päässä Puerta del Solilta, ja viemme sinut pyöräretkelle kaupungin tärkeimmille viheralueille - tämä retki kestää 3 tuntia, ja se sopii niille, jotka puhuvat tai ymmärtävät englantia.

Pyöräilemme Retiro-puiston läpi, Manzanares-joen rantaa pitkin, Casa de Campon ja Parque del Oesten läpi sekä muutamiin muihin paikkoihin matkan varrella. Bonusta: Casa de Camposta avautuvat upeimmat näkymät Madridiin!

Madridin viheralueiden lisäksi tällä pyöräretkellä pääset näkemään myös monia muita nähtävyyksiä, joita et yleensä näe Highlights-kierroksella, kuten:

  • Atochan ja Deliciasin rautatieasemat
  • Mataderon kulttuurikompleksi
  • Manzanaresin vapaa-ajan alue
  • Casa de Campo
  • Retiro Park

Varaa nyt

Lisätietoja

Kiertueen nimi"Vihreä kiertue"
ToimintaPyöräretki
Pyörän tyyppiKaupunkipyörä, valinnainen: e-Bike (sähköpolkupyörä).
IhanteellinenKaikenikäiset, 4 ja useamman osallistujan ryhmät, perheet, ystävät ja työtoverit, yritykset ja yritykset, koulut ja opiskelijat.
Arvioi35 € (min. 4 osallistujaa: 140 € - lisäosallistujat: 35 €).
Kielienglanti, espanja, ranska, saksa, hollanti
Varattavissa alkaen4 osallistujaa
Lähtöaika16:00 h
VaikeusasteKohtalaisesta haastavaan
Kesto3 tuntia
Etäisyys20 km (12,5 mailia)
LähtöMyymälämme osoitteessa Calle de los Jardines, 12 - 28013 Madrid (Espanja), Palaa alkuperäiseen lähtöpaikkaan.
MukanaPyörä, Kypärä: tarjotaan, mutta valinnainen, Matkaopas, Vesipullo, Sateen sattuessa: poncho, Vastuuvakuutus.
HuomautusOn suositeltavaa saapua lähtöpaikalle 15 minuuttia etukäteen.
AlennuksetOta meihin yhteyttä saadaksesi erikoishintoja yrityksille, ryhmille, kouluille, kesäleireille, yliopistoille, OTA:lle, MICE:lle, FIT:lle, jne.

Vihreä pyöräretki

Joka päivä klo 16:00

Trixi.com - Madridin vihreä pyöräretkiOletko jo tullut mukaan Highlights-kiertueellemme ja haluat tutustua Madridiin lisää? Tee sitten niin kuin paikalliset niin usein tekevät ja nauti päivästä Madridin upeissa puistoissa!

Madrid on Euroopan vihrein pääkaupunki, ja tällä kierroksella näet miksi, kun näytämme sinulle parhaat puistomme. Tällä kertaa pyöräily ja auringosta, viheralueista ja kauniista näkymistä nauttiminen on tärkeämpää kuin Madridin historian ja faktojen oppiminen. Rentoudutaan ja nautitaan ulkona olemisesta!

Lähdemme liikkeestämme Madridin sydämessä, vain muutaman minuutin päässä Puerta del Solilta, ja viemme sinut pyöräretkelle kaupungin tärkeimmille viheralueille - tämä retki kestää noin 3 tuntia, ja se sopii niille, jotka puhuvat tai ymmärtävät englantia. Pyöräilemme Retiro-puiston läpi, Manzanares-joen rantaa pitkin, Casa de Campon ja Parque del Oesten läpi. Bonusta: Casa de Camposta avautuvat upeimmat näkymät Madridiin!

Pyöräillessämme ensimmäiseen puistoon, Retiro-puistoon, ohitamme kaksi tärkeää nähtävyyttä - Alcalá-portin, joka vuonna 1788 oli Madridin kaupungin portti, ja Plaza de Cibelesin, joka on kuuluisa urheiluvoittojen, kuten Real Madridin jalkapallojoukkueen voittojen, juhlapaikkana.

El Parque Del Buen Retiro (Retiro-puisto) ei ole 1,4 neliökilometrillään Madridin suurin kaupunkipuisto, mutta se on kiistatta kaunein ja suosituin - se on vihreä keidas kaupungin sydämessä. Se oli aikoinaan Espanjaa hallinneiden kuninkaallisten perheiden yksityinen maaseuturetriitti, ja se sijaitsi vuosisatojen ajan Madridin kaupungin muurien ulkopuolella. 1800-luvun puolivälissä siitä tuli julkinen puisto, eikä se ole sen jälkeen menettänyt suosiotaan - sekä paikalliset että vierailijat pitävät tätä puistoa parhaana paikkana ottaa rennosti. Retiro-puistossa on tarpeeksi paikkoja rentoutua raikkaan juoman kera auringossa tai varjossa (puistossa on yli 15 000 puuta!), ja lisäksi voit luistella puiston läpi kulkevilla massiivisilla väylillä.

Nähtävää riittää myös - siellä on Kaatuneen enkelin patsas, kaikenlaisia mielenkiintoisia muistomerkkejä ja puutarhoja (kuten Rosaledan ruusutarha ja Parterre Francés, jossa on lähes 400 vuotta vanha meksikolainen havupuu), ja siellä on myös näyttelytiloja, kuten majesteettinen Velázquezin palatsi ja Kristallipalatsi. Jälkimmäinen on kaunis lasipaviljonki, joka rakennettiin vuonna 1887 Filippiinien-näyttelyn eksoottisten kasvien säilyttämistä varten, ja se on yksi Espanjan hienoimmista esimerkeistä valurautaisesta arkkitehtuurista.

Lisäksi puistossa on suuri tekojärvi, josta voit vuokrata soutuveneen ja viettää aikaa auringon alla kelluen!

Pyöräiltyämme tämän viehättävän puiston läpi ohitamme Atochan rautatieaseman, Madridin suurimman rautatieaseman. Se on päärautatieasema kaupunkiin saapuville lähijunille ja AVE-nimisen suurnopeusjunan päärautatieasema. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa upeaa arkkitehtuuria sekä rakennuksen vanhan osan kattoa, mutta tämän kierroksen kannalta tärkeintä on aseman uudessa osassa sijaitseva upea trooppinen puutarha, jossa kasvaa 400 eri kasvilajia, yhteensä yli 7 000 kasvia.Trixi.com - Madridin vihreä pyöräretki

Hieman Atochan eteläpuolella sijaitsi 140 vuotta sitten toinen rautatieasema nimeltä "Delicias" (herkut) - upea esimerkki 1800-luvun valurautaisesta arkkitehtuurista, joka on sittemmin muutettu rautatiemuseoksi, joka tarjoaa monenlaista toimintaa aikuisille ja lapsille.

Pyöräillessämme kohti Manzanares-jokea näemme entisen Mataderon (teurastamon), joka on joukko 1900-luvun alussa joen rannalle rakennettuja uusmudejar-tyylisiä paviljonkeja. Nykyään koko kompleksi näyttää pieneltä kaupungilta, joka on omistettu kulttuurille ja tapahtumille. Sisällä on elokuvateatteri, teatteri, ravintola, kirjasto ja monia muita tiloja näyttelyitä ja muita tapahtumia varten. Ulkona, aukion keskellä, järjestetään kaikenlaisia markkinoita. Tämä taidekeskus on todellinen kohokohta Madridin kulttuuritarjonnassa, ja täällä kannattaa ehdottomasti viettää aikaa katsellen ympärilleen ja tutustuen kaikkeen.

"Sininen taivas, valkoiset vuoret, kultainen aurinko... Puhdas Madridin päivä! Ja nautin siitä, mitä Madrid antaa, vain Madrid. Se on selvää! Kuka on surullinen tästä taivaan loistosta ja tästä auringon siunauksesta?"  (Benito Pérez Galdós)

Kun jatkamme matkaa, asiat muuttuvat hieman nykyaikaisemmiksi - saavumme pian suureen puistoon, joka kulkee kaupungin läpi virtaavan Manzanares-joen molemmilla rannoilla. Tällä suhteellisen uudella vapaa-ajan alueella (jossa on lapsiparkkeja, veistoksia ja pitkiä pyöräilyreittejä) on hyvin futuristinen ja ikoninen silta nimeltä Monumental Arganzuela Bridge (monumentaalinen Arganzuelan silta) - se on merkittävän ranskalaisen arkkitehdin Dominique Perrault'n suunnittelema suuri kävelytie, joka vihittiin käyttöön vuonna 2011.

Vastakohtana tälle modernille sillalle Manzanares-joen yli kulkee myös vanhoja siltoja: yksi on vaikuttava barokkityylinen Toledon silta, joka on rakennettu vuonna 1724, ja toinen on Segovian silta, Madridin vanhin silta. Se rakennettiin 1500-luvulla. Siellä on myös Kuninkaan silta, joka on yksi Casa de Campon puiston sisäänkäynneistä - kuninkaallisen arkkitehdin Isidro González Velázquezin suunnittelema ja 1800-luvulla rakennettu silta, jota alkuaikoina saattoi käyttää vain kuningas, joka pääsi Casa de Campoon kuninkaallisesta palatsista.

Uskoisitko, että Madridissa on valtava metsän kaltainen puisto aivan kaupungin ulkopuolella? Casa de Campon (maalaiskoti) puisto on Madridin suurin julkinen puisto, jossa on 1 722,60 hehtaaria (4 257 hehtaaria) luonnontilaa. Casa de Campon historia alkoi kuningas Filip II:n päätöksestä siirtää hovi Madridiin ja asua siellä. Kuningas rakennutti 1500-luvulla kartanon, joka yhdisti palatsin El Pardo -nimiseen metsästysalueeseen, ja myöhemmin siihen lisättiin ympäröiviltä alueilta ostettuja maatiloja ja peltoja, jotka kasvattivat puiston kokoa. Puisto lahjoitettiin lopulta madrileñolaisille, ja se avattiin yleisölle vuonna 1931.

Pyöräilemme nyt puiston läpi ja ylitämme Manzanares-joen! Täällä on paljon upeita pyörä- ja vaellusreittejä, jotka antavat tunteen siitä, että olet maaseudulla kaukana kaupungista. Lisäksi koko Casa de Campon alueelta löydät myös eläintarhan ja akvaarion, huvipuiston, erilaisia ravintoloita, veneilyjärven, tapahtuma-areenan ja ulkouima-altaita. Mikä parasta, pääset kokemaan henkeäsalpaavat näkymät Madridiin kukkulan huipulta, jonne pääset Telefericon köysiradalla.

Seuraavaksi käännymme takaisin ja suuntaamme kohti kaupungin keskustaa ohittaen viehättävän Bombilla-puiston, jossa järjestetään vuosittain kesäisin elokuvafestivaali FESCINAL -ilmailmaelokuvafestivaali. Kesäkuun lopusta syyskuun puoliväliin saakka Madridin taivaan alla esitetään parhaita digitaalisessa muodossa olevia elokuvia uusinta tekniikkaa hyödyntäen.

Kun pyöräilemme eteenpäin, tulemme toiseen puistoon nimeltä Park del Oeste (länsi), ja voimme myös nähdä San Antonio de la Floridan kuninkaallisen kappelin - siellä on Francisco Goyan katto- ja kupolifreskomaalauksia, ja se on myös kuuluisan taiteilijan leposija. Kappeli on kuuluisa 13. kesäkuuta järjestettävistä San Antonio -juhlallisuuksista (rakkauden ja omistautumisen suojeluspyhimys sairaille ja köyhille sekä kadonneille esineille), joissa on musiikkia, kulkueita ja muita tyypillisiä espanjalaisia uskonnollisia tapoja - pyhimykset ovat Espanjassa hyvin tärkeitä, ja espanjalaiset rakastavat juhlia heitä.Trixi.com - Madridin vihreä pyöräretki

Miten olisi seuraavaksi pieni pala Egyptiä keskellä Madridia? Emme vitsaile - siellä on egyptiläinen monumentti nimeltä Debodin temppeli, joka on perinteinen egyptiläinen temppeli 2. vuosisadalta eaa. alkaen. Se siirrettiin Madridin Cuartel de la Montaña -puistoon ja rakennettiin uudelleen 1970-luvun alussa. Mielenkiintoista on, että Egyptin hallitus lahjoitti temppelin Espanjalle pelastaakseen sen tulvilta suuren Assuanin padon rakentamisen jälkeen. Se ei ole kovinkaan välimerellinen ja outo näky verrattuna muuhun perinteisesti espanjalaiseen arkkitehtuuriin, jota näet!

Kun kuljemme Madridin pienempien katujen läpi, näemme toisenkin kiinnostavan kohteen: Madridin historiallisen museon. Historiallinen museo sijaitsee vaikuttavassa barokkirakennuksessa, entisessä San Fernandon sairaalassa, ja se tarjoaa yleiskatsauksen madridilaisten taiteisiin, elinkeinoihin, elämäntyyliin ja tapoihin vuodesta 1561, jolloin Madridista tuli Espanjan pääkaupunki, nykypäivään.

Ja nyt, kaikkien näiden ihanien nähtävyyksien jälkeen, olemme tulossa Green Bike Tourin loppuun, ja on aika pyöräillä takaisin myymäläämme.

Madridin viheralueiden lisäksi tällä pyöräretkellä pääset näkemään myös monia muita nähtävyyksiä, joita et yleensä näe Highlights-kierroksella, kuten:

  • Atochan ja Deliciasin rautatieasemat
  • Mataderon kulttuurikompleksi
  • Manzanaresin vapaa-ajan alue
  • Casa de Campo
  • Retiro Park

Alkaen meidän hopista viemme sinut pyöräretkelle kaupungin tärkeimmille viheralueille. Pyöräilemme Retiro-puiston läpi, Manzanares-joen rantaa pitkin, Casa de Campon ja Parque del Oesten läpi.

Trixi.com - Pyörävuokraus ja retket - C/ de los Jardines 12, 28013 Madrid

Trixi Madrid Green Bike Tour 0020
Trixi Madrid Green Bike Tour 0019
Trixi Madrid Green Bike Tour 0018
Trixi Madrid Green Bike Tour 0021
Trixi Madridin vihreä pyöräretki 0016
" ' annettu 5 ' "