Kaunotar ja hirviö - tai miten Filomena toi taikaa ja katastrofia Madridiin.
Filomena 2021

Filomena-myrsky 2021

Vaikka lumisateesta ja alhaisista lämpötiloista oli ilmoitettu, Madrid ja Espanja yleensä eivät ole valmistautuneet näin koviin sääolosuhteisiin.
Tammikuun 8. ja 9. päivän 2021 välisenä aikana Madridin kaduille satoi noin 50 senttimetriä lunta, ja lämpötila laski lähes 10 astetta pakkaselle. Sanotaan, että kyseessä on voimakkain lumisade sitten vuoden 1971.

Filomena toi suurta iloa monille madrileñolaisille ja erityisesti lapsille, jotka nauttivat lumipallo-otteluista ja siitä, ettei heidän tarvinnut mennä kouluun enää viikkoon. Hiihtofanit, jotka eivät saaneet lähteä Madridista nauttimaan hiihtämisestä vuorilla, ottivat hiihtoladut esiin, ja taiteilijat päästivät luovuutensa valloilleen rakentaessaan upeita jääveistoksia, kuten Meninan, kreikkalaisen hahmon tai tanssivan pariskunnan. Luova pappi rakensi Jeesuksen ristille kirkkonsa eteen.

Erästä miestä kuvattiin viiden huskyn vetämänä kelkan päällä.... kaikki hyvin vaikuttavia ja yllättäviä.

Lumi on antanut Madridin unohtaa Covidin hetkeksi. Madrid oli yksinkertaisesti romanttinen postikortti.

Negatiiviset vaikutukset ovat kuitenkin valtavat:

  • lentokenttä oli suljettava
  • monet ihmiset olivat jumissa autoissaan moottoriteillä, kaupoissa tai muissa paikoissa.
  • 4 ihmistä kuoli
  • Kuljetukset kärsivät suuresti, mikä aiheutti huolta Covid-rokotteiden kuljetuksesta, pääsystä sairaaloihin tai elintarvikehuollon takaamisesta.
  • ihmiset unohtivat hetkeksi naamarit leikkiessään lumen kanssa, ja bussit ja junat olivat liian täynnä, jotta etäisyyksiä olisi voitu pitää yllä.
  • autot ja polkupyörät olivat lumen peitossa

Mutta todella surullista on se, miten Filomena tuhosi 10% kaupungin puista, erityisesti Madridin niin sanotussa "keuhkossa", Casa del Campossa. Kaatuneet ja katkenneita puita kaikkialla. Madridin puistoihin ja kaduille istutetuista 800 000 puusta 150 000 on vahingoittunut, lukuun ottamatta metsäisiä puistoalueita, kuten Casa de Campoa.

Nyt, muutama päivä myöhemmin, runsaan lumisateen seuraukset ovat odotettua pahempia: toisaalta lumen sulaminen, joka tulvii voimakkaasti kaduille ja paikoille, toisaalta kuljetusongelmat, jotka johtavat elintarvikkeiden ja monien tärkeiden perustarvikkeiden puutteeseen kaupoissa ja jätteiden kasaantumiseen kaduille, ja viimeisenä muttei vähäisimpänä monien lintujen kuolema, koska ne eivät selviydy kylmyydestä ja ravinnon puutteesta.
Kansalaisia on siksi kehotettu sijoittamaan lintujen ruokaa terasseilleen ja parvekkeilleen.

Kirkkaan lumen alla kätkeytyy täydellinen katastrofi......Tässä on paljon tehtävää.

Kuka sanoi, että vuosi 2021 olisi parempi? Vaikeat ajat jatkuvat....

Ánimos Madrid!

Trixi.comTutustu Madridin kiehtovaan historiaan pyöräretkillämme. Kuuntele kaupungin legendoja ja tarinoita, kun tutkit piilotettuja kulmia ja paikkoja. Opi lisää Espanjan kulttuurista, historiasta, politiikasta ja perinteistä kierroksen paikalliselta asiantuntijaoppaalta.

" ' annettu 2 ' "