"Los Heavies of Gran Vía"
Los Heavies de Gran Vía - Madrid - Madrid

Madridin Gran Vían raskaat - vallankumouksellinen vai outo?

Kun avasimme Trixi-pyörävuokraamomme ja pyöräretkiliikkeemme Calle de los Jardinesissa, vain muutaman askeleen päässä Gran Vía -kadulta, joka on yksi Madridin pääkaduista, aloimme jo törmätä Heaviesiin. Aluksi emme ymmärtäneet siitä paljoakaan... Keitä olivat nuo kaksi kaveria, joilla oli pitkät hiukset ja heavy metal -festivaalin ilme?
Miksi ne olivat aina samassa paikassa numeron alla. 25 Gran Via? Miksi ihmiset pysähtyivät, juttelivat heidän kanssaan ja ottivat matkamuistokuvia?

Vähitellen aloimme ymmärtää... Kaksoset Emilio ja José Alcázar (54 vuotta) ovat legenda, he ovat symboleja ja Madridin symboli. He ovat hyvin huomiota herättäviä ja viehättäviä pitkine hiuksineen, tatuointeineen ja nahkatakkeineen, ja he herättävät paljon huomiota. Kaksi tasavahvaa Heavy Metal -lookiin pukeutunutta miestä (siksi heidän nimensä - Los Heavies de la Gran Vía), jotka viettävät tuntikausia jalkakäytävällä tekemättä käytännössä mitään. He ovat yksinkertaisesti vain paikalla. Jo 20 vuotta. Joka päivä klo 19:30-22:00.

Ihmettelemme, mitkä syyt ovat tämän jatkuvan läsnäolon taustalla. Mitkä ovat ne syyt, joiden vuoksi he haluavat mennä tähän paikkaan, jonka he ovat määränneet, päivästä toiseen, ikään kuin se olisi heidän lempibaarinsa, kylmästä, sateesta tai kuumuudesta huolimatta?

Ymmärtääksemme tämän katsomme ajassa taaksepäin - 20 vuoden takaiseen Gran Viaan.

Emilio ja José alkoivat viettää aikaa tällä kadulla vuonna 2001, kun se oli vielä täynnä pieniä kauppoja, käytettyjen tavaroiden kauppoja, levy- ja vinyylikauppoja ja elokuvateattereita.Siellä ei ollut H&M:ää tai Primarkia eikä muitakaan tunnettuja merkkiliikkeitä, vaan lähinnä kulttuurista tunnelmaa. La Gran Vía ei ollut pelkkä ostospaikka, vaan paikka, jossa saattoi viettää aikaa ainutlaatuisessa ilmapiirissä. Kuten he itse sanovat... "tuohon aikaan Gran Vía:lla oli vielä todellinen henki....".

Numeron 25 alla oli ollut Rock Madrid -myymälä, jossa musiikkifanit saattoivat ostaa levyjä ja vinyylejä tai konserttilippuja, keskustella, vaihtaa mielipiteitä... heidän joukossaan olivat myös kuuluisat kaksosemme... Vuonna 2005 Rock Madrid -myymälä suljettiin. Kansainvälinen tekstiiliketju tarjosi rakennuksen omistajalle paremman tarjouksen, ja hän päätti sulkea myyttisen liikkeen. Asiakkaat olivat epätoivoisia tästä uutisesta ja protestiksi he alkoivat tulla viettämään aikaa suljetun liikkeen eteen. Aluksi ihmisiä oli melko vähän, mutta vähitellen jäljelle jäivät vain uskollisimmat: Alcazarin kaksoset.

Heille siitä, mikä aluksi oli eräänlainen vallankumous globalisaatiota vastaan, on lopulta tullut elämäntapa. Se on jatkuva protesti kapitalismia ja kulutusta vastaan. Elämä vapaudessa. Emilio ja José elävät uskollisina ideoilleen ja periaatteilleen. He uskovat, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, että kukaan ei ole parempi tai huonompi. Jokaisen meistä on tarkasteltava omaa sisäistä minäämme ja kehityttävä paremmaksi olennoksi tuomitsematta ketään.

Ne ovat poliittisten puolueiden tai uskontojen yläpuolella. He uskovat vain humanismiin.

He eivät halua osallistua järjestelmään, joka suosii vain rikkaita ja asettaa köyhät huonompaan asemaan, eivätkä he halua joutua elämänpyörään, jossa vain tehdään työtä ja kulutetaan. Siksi he päättivät olla tekemättä työtä. He elävät vaatimatonta elämää pienessä asunnossa Tetouanin kaupunginosassa ja kävelevät joka ilta Gran Via 25:n jalkakäytävällä sijaitsevalle paikalleen. He ovat kuitenkin hyvin sivistyneitä, he pitävät lukemisesta ja ovat aina hyvin perillä siitä, mitä tapahtuu. Nämä Atlético de Madridin fanit ovat poistuneet "paikaltaan" Gran Víalla vain hyvin harvoin: jonkin festivaalin tai matkan aikana ja vuoden 2020 rajoituksen aikana.

He ovat eläneet näin jo 20 vuotta ja toivovat voivansa elää näin vielä monta vuotta yksinkertaisesti tarkkailemalla Madridin tunnetuinta katua, sen muutoksia ja ihmisiä. Näin he puolustavat kadun tunnelmaa hiljaisella, erityisellä ja lähes myyttisellä tavalla.

Heillä on rohkeutta, mutta kuinka vapaita ja riippumattomia he todella ovat, on epävarmaa.....

Trixi.comTutustu Madridin kiehtovaan historiaan pyöräretkillämme. Kuuntele kaupungin legendoja ja tarinoita, kun tutkit piilotettuja kulmia ja paikkoja. Opi lisää Espanjan kulttuurista, historiasta, politiikasta ja perinteistä kierroksen paikalliselta asiantuntijaoppaalta.