Joulu Madridissa: "Reyes Magos"
Kolme viisasta miestä

Madridissa on yhä joulu: Keitä ovat tietäjät?

Kun suurimmassa osassa Eurooppaa ihmiset ja pääasiassa lapset odottavat joulua 24. tai 25. joulukuuta, Espanjassa ja Etelä-Amerikassa lapset eivät malta odottaa, että he näkevät "Kolme viisasta miestä" / "Kolme pyhää kuningasta". Itse asiassa espanjaksi se kuulostaa paljon maagisemmalta, sillä "Reyes Magos" - jos sanat käännetään yksi yhteen - tarkoittaa "taikakuninkaita". Eikö se kuulosta paljon lupaavammalta kuin joku viisas? Kuka haluaa viisautta, kun meillä voi olla taikuutta?

Madridissa, kuten koko Espanjassa, "Reyes Magos" ovat kolme itämaan tietäjää (Balthasar, Melkior ja Caspar), jotka seurasivat tähteä ja toivat lahjoja Jeesus-lapselle. Tätä erityistä päivää vietetään 6. tammikuuta..

Muutama viikko ennen tätä tärkeää päivää lapset kirjoittavat kirjeen "kuninkaille" ja pyytävät toiveita, olipa kyseessä sitten lelu, pyörä, makeisia tai jopa uusi työpaikka äidille tai isälle, jos lapsi on hyvin huolissaan. Useimmat lapset toimittavat kirjeet kuninkaalle omaan kaupunkiinsa tai 5. tammikuuta illalla järjestettävän upean kuninkaiden paraatin aikana. Kun 3 kuningasta saapuvat tänä tärkeänä päivänä helikopterilla, junalla tai kameleilla...., he ovat osa poikkeuksellista paraatia, johon osallistuu noin 2 000 henkilöä, kuten tanssijoita ja muita taiteilijoita, upeasti koristeltuja kuorma-autoja ja valoshow'ta. Se on todella maaginen tapahtuma isoille ja pienille. Se on niin tärkeä, että se lähetetään suorana lähetyksenä televisiossa.

Seuraavana aamuna, jos lapset ovat edellisenä iltana antaneet kuninkaiden kameleille vettä ja keksejä, he juoksevat joulukuusen luo katsomaan, ovatko kuninkaat tuoneet haluamansa lahjat. Tuhmat lapset saattavat saada lahjojen sijasta makeaa "hiiltä" kenkiinsä.

Päivän viimeinen kohokohta ennen koulun ja vakavan elämän alkamista on kokoontuminen perheen kanssa syömään kuuluisaa "Roscón de Reyes" -leivosta, joka on täytetty pyöreä leivonnainen, johon on kätketty paljon pieniä yllätyksiä: pieni kuninkaan pienoismalli, paperikruunu ja papu. Sisälle on kätketty pieni kuninkaan tai kuningattaren pienoismalli, ja se, joka sen löytää, saa olla päivän kuningas tai kuningatar. Sisällä on yleensä myös papu, ja se, joka sen löytää, joutuu ostamaan seuraavan vuoden makeisen. Kivat tavat....

Monet perheet keräävät kaikki pikkumallit vuosien varrella, jotta vanhemmat voivat "huijata" hieman ja hankkia toisen kuninkaan toiselle lapselle, joka olisi pettynyt, jos hän ei saisi kuningasfiguuria. Jotkut leipomot jopa valmistavat kakkuja, joiden sisällä on useampia hahmoja, koska he tietävät, että näin vältytään draamalta!!!!

Trixi.comTutustu Madridin kiehtovaan historiaan pyöräretkillämme. Kuuntele kaupungin legendoja ja tarinoita, kun tutkit piilotettuja kulmia ja paikkoja. Opi lisää Espanjan kulttuurista, historiasta, politiikasta ja perinteistä kierroksen paikalliselta asiantuntijaoppaalta.