Talviset perinteet Madridissa: kastanjat
Kastanja Madrid

Haluatko lämmittää kätesi kylmänä Madridin talvena?

Madridissa tiedämme, että syksy on saapunut, kun näemme ensimmäiset kastanjapensaat. Yleensä ne alkavat asettua marraskuussa, kun alkaa tulla kylmä. Ihmiset ostavat niitä lämmittääkseen käsiään. Nykyään kastanjat ovat merkki siitä, että joulu ei ole enää kaukana, ja ne antavat eräänlaisen kodikkaan ja lämpimän tunteen, kun kuljeskelet Madridin valaistuilla kaduilla.

Castañerana toimiminen oli alun perin naisten ammatti, joka alkoi 1800-luvulla ja siirtyi sukupolvelta toiselle. Naiset, jotka tunnettiin hyvin kaupunginosassa, jossa he asuivat, pukeutuivat yleensä perinteiseen mustaan asuun ja huiviin pään ympärillä. Nykyään näkee sekaisin naisia ja miehiä, mutta edelleen keski-ikäisiä tai vanhempia.

Kastanjat valmistetaan paikan päällä - niiden valmistaminen on pieni tiede - ja saat noin tusinan 2 eurolla. Kastanjoiden lisäksi useimmissa kojuissa on tarjolla myös herkullisia paistettuja bataatteja ja maissia, makeisia tai punasokerisia omenoita, jotka näyttävät hyvältä mutta ovat niin vaikeita syödä!

Tiedät siis nyt, että jos sinulla on kylmät kädet, voit pysähtyä kesken sinun pyöräretki Madridissa jossakin kastanjakioskissa tai osta hanskoja!

Trixi.comTutustu Madridin kiehtovaan historiaan pyöräretkillämme. Kuuntele kaupungin legendoja ja tarinoita, kun tutkit piilotettuja kulmia ja paikkoja. Opi lisää Espanjan kulttuurista, historiasta, politiikasta ja perinteistä kierroksen paikalliselta asiantuntijaoppaalta.